Lotus schilderij

Lotus heeft een assortiment etherische of essentiŽle olie, parfum en geurolie.
Deze geven een heerlijke geur in huis.
Vaste merken:
- Namaste ( essentiŽle olie: zuiver van de plant zelf )
- Moeders Geuren ( essentiŽle olie en geurolie, deze laatste zijn zuivere ingredienten met etherische olie )

Beide merken bevatten alleen natuurzuivere stoffen!

Hiernaast nog diverse soorten parfum olie, deze zijn geschikt voor de huid.

parfum
Patchoulie parfum flesje
zeep Nag Champa zeep, de geur is zoals de wierook.
Het is een wat hardere zeep zodat je er een tijd plezier van hebt.
Sommigen houden de zeep voor alleen de geur.
Naast deze bekende geur zijn er nog een aantal andere geuren in de zeepjes.

ETHERISCHE OLIE, GEUROLIE EN PARFUM

Wat is een etherische of essentiŽle olie?
- Etherische olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of essentiŽle olie genoemd, deze zijn sterk aromatisch vandaar dat je maar een paar druppels nodig hebt.
De etherische olie wordt gewonnen uit diverse vluchtige oliŽn: afkomstig van planten en plantdelen zoals hout, stengels, bladeren, bloemen en zaden. Soms heb je (heel) veel planten nodig voor een kleine hoeveelheid van de etherische olie.
Dit is per plant verschillend. Niet alle, maar bepaalde oliŽn zijn daardoor duurder. Rozenolie wordt meestal uit rozenhout gewonnen, rozenolie uit bloemen is duur vanwege de zeer grote hoeveelheid gekweekte rozen die daarvoor nodig zijn.

Informatie van Namaste, dit zijn de oliŽn die in de winkel worden verkocht.
Wat zijn etherische oliŽn?
Etherische oliŽn zijn vluchtige, olie-achtige bestanddelen van bloemen, bladeren, struiken, bomen, vruchten, wortels, zaden of harsen. Deze oliŽn zijn verantwoordelijk voor de stofwisseling van een plant en ze worden dan ook beschouwd als de levenskracht ervan. Een etherische olie is het meest essentiŽle en tegelijkertijd het meest subtiele deel van een plant. Het heeft de eigenschap de levensenergie van de mens te vergroten door zijn specifieke eigenschappen.


Bloemen

De heerlijke geur van bloemen.

eth olie

Namaste levert zuivere etherische oliŽn.

Moeders geuren

- Parfumolie kan op de huid worden aangebracht, zoals iedere andere soort parfum. Als er parfum op het flesje staat betekent dit dat het product in het algemeen veilig op de huid kan worden gebruikt. De samenstelling van een parfum wordt vaak geheim gehouden, wel zit er vaak wat etherische olie in, maar zodanig dat de huid er tegen kan. (Zuivere etherische olie is vaak te sterk)
Bij twijfel (persoonlijke allergie ) altijd eerst even een beetje proberen op de huid.
Let bij een parfum ook altijd even op kleding en edelstenen. Laat eerst de geur intrekken voor aanraking met kleding of sieraden.

- Geurolie wordt vaak samengesteld uit goedkopere soorten EssentiŽle oliŽn.
Ook parfums worden samengesteld uit combinaties, vaak wel met wat van de etherische olie van de plant zelf.

Er zijn natuurlijk zowel betere als minder kwalitatieve parfums en etherische oliŽn.
De prijs zegt in deze wel iets; bij Lotus vindt je redelijke tot zeer zuivere oliŽn.

Daarnaast zijn er oliewarmers, oliebranders waarmee het aroma van de oliŽn worden verspreidt : diverse soorten, van aardewerk, steen, metaal, glas. In diverse maten.
Een andere naam hiervoor is aromabrander.
Deze helpen om het aroma van de geur te verspreiden in de ruimte.

Natuurlijk zijn er ook geursteentjes in de winkel. Hierop kun je de geur aanbrengen en deze verspreidt zich dan in de ruimte. Zeer handig als er geen waxinelichtjes mogen worden aangestoken of voor de nacht.


Assortiment: Nag champa, Namaste, Moeders geuren en wat andere merken.

Naast de enkelvoudige etherische olie van 1 plant, boom of bloem zijn er ook stemmingsmengsels en chakra mengsels aanwezig. Denk aan mengsels zoals meditatie, droom, rust, voor de chakra's en voor de sauna.

winkel

Er zijn diverse oliewarmers, maar ook poreuze geursteentjes speciaal voor het verspreiden van de geur.

winkel


Etherische olie kan worden gebruikt op geursteentjes of in olie warmers.
Geursteentjes zijn gemaakt van speciaal gemaakt aardewerk en ze zijn wasbaar. Ze bestaan meestal uit een poreus bovengedeelte waarop de etherische olie wordt gedruppeld (paar druppeltjes zijn voldoende). En een ondergedeelte die ervoor zorgt dat de etherische olie niet doorlekt. Ook zijn er aardewerk potjes die een poreuze gedeelte hebben en een geglazuurde bodem.
de geurstenen zorgen ervoor dat de geur langzaam in een vertrek wordt verspreidt. Ze kunnen goed worden gebruikt in een situatie dat een waxine kaarsje gevaarlijk is of waar kaarsen niet zijn toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer waar een geursteentje met lavendel geur kan worden gebruikt.

winkel

Olie warmers verspreiden de geur sneller, en ze werken met behulp van een waxinelicht en water.
Het water wordt in de bovenkant in het bakje gedaan, het kaarsje aangestoken. Zodra het water op temperatuur is kan de etherische olie erin worden gedruppeld. De geur wordt dan in het vertrek verspreidt.
Zorg ervoor dat het bakje niet leegkookt. Doe er heet water bij om bij te vullen of blaas even het waxinelichtje uit. Natuurlijk kunnen er verschillende soorten etherische olie worden gebruikt, je kunt ze ook mengen en je eigen geuren samenstellen.winkel winkel winkelLotus New en Age, Pannekoekstraat 101 a , Rotterdam Blaak